Begagnade båtar
Language: EnglishSpråk: Svenska
SuomiDansk
Köp båt
Sälj båt
Sålda båtar - referenser
Sökuppdrag
 
Försäljningsvillkor
 
Blogg
Om Båtagent
Nyheter
Kontakta oss
 
Startsidan

Hallberg-Rassy 45 

2 250 000 SEK
Hallberg-Rassy 45
Niklas Lindgren
Ansvarig mäklare
Årsmodell: 1991
Båten ligger i: Vindön
Tillverkare: Hallberg-Rassy
Pris  2 250 000 SEK / 221 924 EURO / 1 650 722 DKK

Alla bilder Skriv ut Utrustningslista - Hallberg-Rassy 45 Hallberg-Rassy 45 Ingrid-Marie - historik IM layout

Såld

Båten såldes: 2018-05-29
Denna superba "Ellös super-yacht" seglar nu mot Motala som bas för cirklar utöver världen. Vi på Båtagent önskar att denna vackra båt kommer att skänka sin nya ägare glädje och stolthet!

Sälja Hallberg-Rassy? Vi hjälper dig

Båtagent har sedan starten 2005 förmedlat 1319 båtar varav 62 st Hallberg-Rassy.
Sälja båt? Kontakta oss för fri rådgivning

Hallberg-Rassy 45, Frers linjer och Rassys kvalitet gjorde, och gör, båten oslagbar på många sätt. Här är ett unikt exemplar som vårdats mycket ömt och uppdaterats kontinuerligt.

Hallberg-Rassy 45 har vunnit ARC, Atlantic Rally for Cruisers. Det gör den inte till en kappseglingsbåt, men visar på respektingivande fart över hav i full komfort och trygghet. Just denna kombination visade vägen framåt och utgör stadigt Hallberg-Rassys vinnande koncept.  Gradvis förfining av konceptet gör båtarna på många sätt både tidlösa och alltjämt moderna. Att dessutom kunna kombinera ovan med skönhet i linjerna och härlig seglingskänsla till rors är få båtar förunnat.

Denna HR 45 är med stor sannolikhet den finaste som finns på marknaden idag. Den har levt sitt liv i norra Europas vatten, och skötts och uppdaterats av välrenommerade varv på Orust, Martinssons i Svineviken och Adams Boat Care på Vindön. När man får veta att teakdäcket är original så låter det som ett skämt, men om man väger in inomhusförvaring varje vinter med översyn och endast ca 1300 timmar på Volvo Pentan så börjar det hela stämma. Botten epoxibehandlades 2011/2012.

Båten fungerar för segling från två personer till full besättning, detta tack vare ”knappsegling” med elektrisk hanterimg av segel, ”Orust-traditionellt” stark maskin, samt bogpropeller.

Inredningen är i en klass för sig med varsam uppdatering av allt, så att båten idag är "Hallberg-Rassy up-to-date". Dynor, el och elektronik uppdaterades mellan 2013 och 2015. Kyl och frys byttes då också ut, och dessutom förnyades och kompletterades all säkerhetsutrustning. Ombord finns även luftkonditionering, diskmaskin, watermaker, samt elverk. Här finns allt. Se utrustningslistan för alla detaljer.

Planlösningen är den för Hallberg-Rassy 45 kanske bästa med de symmetriska förliga kabinerna med toalett och dusch föröver, samt ägarhytten i aktern, givetvis med egen toalett och dusch. Salongen har de bekväma fåtöljerna om styrbord och stor u-soffa om babord runt det stora bordet. Här finns dessutom en extra sjökoj genom att ryggstödet på soffan kan fällas upp så att en övre koj bildas. Pentryt är sedvanligt både rymligt och sjöriktigt på Rassy-vis.

Sittbrunnen är skyddad med Hallberg-Rassys hard-top lösning. Vid dåligt väder är det enkelt att ta skydd och njuta av färden och vid fint väder ingår även det stora akterdäcket i ”sittbrunnen”. Här finns gott om svängrum samt sittplatser i push-pit, av engelsmän ibland kallat för GT-stolar.

Segel uppdaterades 2015/2016, och här finns förutom storsegel och genua i Hydranet, kutterstagsfock och spinnaker. Segelyta kan anpassas enkelt för i princip alla väder och bogar.

I denna Hallberg-Rassy 45 är allt i perfekt skick för att bara stiga ombord, njutbar från en kväll vid bryggan, via en helg för ankar, till varv efter varv runt jorden. Om det någonsin erbjudits ett tillfälle….

Till Hallberg-Rassy om HR 45

FAKTA
Längd: 14,12 m
LVL: 11,60 m
Bredd: 4,32 m
Djupgående 1,88 m
Deplacement: 16000 kg
Kölvikt: 6400 kg
Segelarea med fock: 95 m2
Bränsletank: 590 l
Vattentank: 1000 l

0709-50 59 89

Läs mer om Niklas Lindgren

Intresseanmälan


Spamskydd: Vad är 0+2?

Tipsa din vän om denna båt

Finansiering med Swedbank
Vi kan erbjuda bra finansiering genom Swedbank Finans. Vi kan ofta låna ut upp till 80% av köpeskillingen med båten som säkerhet.

Fler bilder på Hallberg-Rassy 45

Klicka för att se större bild och bildkommentar. För att lättare gå mellan bilderna: Använd tangentbordets höger/vänster pil eller datormusens scroll.

Båtmäklare
16/11 -20 kl. 09:20
"Lyckad båtförmedling i Lissabon"

Content

Feedback - Tyck till

Dina tankar och kommentarer är viktig för oss
- vi tar gärna emot förslag till förbättring.

Ditt namn
E-post (frivilligt)
Meddelande
Spamskydd: Vad är 3+2?