Begagnade båtar
Language: EnglishSpråk: Svenska
SuomiDansk
Köp båt
Sälj båt
Sålda båtar - referenser
Sökuppdrag
 
Försäljningsvillkor
 
Blogg
Om Båtagent
Nyheter
Kontakta oss
 
Startsidan

Hallberg-Rassy 54

7 195 000 SEK
Hallberg-Rassy 54
Niklas Lindgren
Ansvarig mäklare
Årsmodell: 2007
Båten ligger i: Svineviken
Tillverkare: Hallberg-Rassy
Pris  7 195 000 SEK / 712 003 EURO / 5 294 757 DKK

Alla bilder Skriv ut Utrustningslista - Hallberg-Rassy 54

Såld

Båten såldes: 2020-11-23

Sälja Hallberg-Rassy? Vi hjälper dig

Båtagent har sedan starten 2005 förmedlat 1341 båtar varav 63 st Hallberg-Rassy.
Sälja båt? Kontakta oss för fri rådgivning

Hallberg-Rassy 54 är en av de elegantaste Rassybåtarna som sjösatts. Tredje ägaren säljer efter att ha gjort en större uppgradering 2017. Bara att kasta loss!

Hallberg-Rassy 54 ersatte 2006 den framgångsrika Hallberg-Rassy 53. Hallberg-Rassy 54 blev betydligt modernare i formen vilket resulterade i både bättre volym under däck och bättre fart genom vattnet.  Här är också rodret nästan lika djupt som kölen, och hela båten andas än mer segling, vilket ger ökad glädje och trygghet vid längre passager.

Under däck finns allt och lite till, en genomtänkt planlösning med durk i samma nivå i hela båten, bra svängrum och ståhöjd och fantastiska hytter, stort pentry, navigationsplats värdig en rejäl oceanseglare, motorrum där du kan gå in, och en mycket rymlig salong med bl a de berömda ”Rassy-fåtöljerna”. Ägarhytten i aktern med stor dubbelkoj i centrum, separat badrum med dusch, separat arbetsplats och gott om stuv i hela hytten. För om masten finns ytterligare en hytt med dubbelkoj, det som Hallberg-Rassy kallar ”super-cabin”. För om denna finns en mer klassisk förpik. För om masten finns också ett rymligt badrum med dusch och tvättmaskin.

Inredningen i denna Hallberg-Rassy 54 är mycket elegant i tillvalet teak. Utrustningslistan är diger från första början då detta var varvets utställningsbåt och tillika Magnus Rassys båt. Nuvarande, tredje ägaren, lät Orust Yacht Services göra en större genomgång och uppgradering av de flesta systemen ombord 2017 inför en planerad världsomsegling. Båten är nu tillbaka i Sverige efter att ha varit en vända i Karibien. Stora tankar för både diesel och vatten ger möjlighet att rå dig själv länge på havet utan att behöva gå hamn. Härligt både när och fjärran.

Tack vare Hallberg-Rassy konceptet ”knappsegling” med hydraulisk segelhantering och elektriska vinschar så hanteras båten under gång enkelt av en person. Rejäl huvudmaskin och bogpropeller gör hamnmanövrar säkra. Den två-växlade Gori-propellern ger dessutom både bra tryck vid manövrar och ökad räckvidd vid motorgång i lugnt väder.

Information  om modellen finns på Hallberg-Rassys hemsida, https://www.hallberg-rassy.com/sv/batar/aldre-modeller/hallberg-rassy-54/

För att stimulera planering kring långsegling så finns här länkar till Hallberg-Rassy båtar och dessas seglingar

https://www.hallberg-rassy.com/sv/resurser/lankar/

Här finns flera Hallberg-Rassy 54or, bl a svenska Anorak och amerikanska Cloudy Bay.

Denna Hallberg-Rassy 54 från 2007 med i princip "extra allt" är redo för allt och möjligen lite till! Jorden runt?!


FAKTA

Längd: 16,74 m

LVL: 14,30 m

Bredd: 4,70 m

Djup: 2,30 m

Depl:   26300 kg

Kölvikt: 9750 kg

Design: German Frers

Motor: Volvo Penta D4-180, 180 Hk, propelleraxel, trebladig Gori folding-propeller

Bränsletank: 900 L

Vattentank: 1050 L

 

Båtagent vädjar till alla båtägare och spekulanter att följa Folkhälsomyndighetens rekomendationer, att avstå ifrån att uppsöka båt till salu om man ej är frisk, hålla avstånd och undvika beröring. Notera att köparens undersökningsplikt kvarstår

0709-50 59 89

Läs mer om Niklas Lindgren

Intresseanmälan


Spamskydd: Vad är 2+4?

Tipsa din vän om denna båt

Finansiering med Swedbank
Vi kan erbjuda bra finansiering genom Swedbank Finans. Vi kan ofta låna ut upp till 80% av köpeskillingen med båten som säkerhet.

Fler bilder på Hallberg-Rassy 54

Klicka för att se större bild och bildkommentar. För att lättare gå mellan bilderna: Använd tangentbordets höger/vänster pil eller datormusens scroll.

Båtmäklare
16/11 -20 kl. 09:20
"Lyckad båtförmedling i Lissabon"

Content

Feedback - Tyck till

Dina tankar och kommentarer är viktig för oss
- vi tar gärna emot förslag till förbättring.

Ditt namn
E-post (frivilligt)
Meddelande
Spamskydd: Vad är 6+4?