Begagnade båtar
Language: EnglishSpråk: Svenska
SuomiDansk
Köp båt
Sälj båt
Sålda båtar - referenser
Sökuppdrag
 
Försäljningsvillkor
 
Blogg
Om Båtagent
Nyheter
Kontakta oss
 
Startsidan
Båtagenten Blogg har flyttat till en ny adress: http://blogg.batagent.se
Tidigare inlägg kommer ligga kvar här för den som är intresserad.

Bra visning är avgörande

MÃ¥ndag 2 November 2009 - 06:11

Här fortsätter min serie med tidigare publicerade (i print) krönikor. Vi har nu kommit till nr 3.

Skriven och publicerad första gången i februari 2009.

 

En bra visning är avgörande om du vill sälja båten

 

I förra krönikan (krönika 2) delade jag ut mina bästa tips när det gäller att sälja en begagnad båt. Jag visade fem viktiga faktorer att jobba med som leder till en lyckad affär: rätt utgångspris, bra marknadsföring, god presentation, stor tillgänglighet samt en bra visning. Har du skött detta rätt genererar det flera spekulanter som vill titta på din båt. Tänk på att visningen är den i särklass viktigaste delen i försäljningsprocessen - den är helt avgörande för att få avslut.

 

Inför visningen är det mycket att tänka på och många saker som du själv kan påverka och förbättra för att ge din båt rättvisa. Det är mycket viktigt att spekulanterna ser båten så ren som möjligt och inte en massa annat som stör och är i vägen, t.ex. kläder, dekorationer, och verktyg. Det är också viktigt att de inte får höra en svada av adjektiv och vinklade värderingar om båtens förträfflighet. Det här är svårt eftersom man alltid är mer eller mindre hemmablind och har du haft båten länge blir det ännu svårare att visa den på ett bra sätt. Jag skriver inte objektivt sätt för det tror jag inte går när man visar båten själv och målet är ju att du ska framhålla båtens bästa sidor - men överdriv inte och ljug aldrig. Viktigt är att spekulanten ser båten och inget annat.

Här följer åtta punkter som du kan ta hjälp av för att göra visningen bättre: inget ”ska bara”, städa, tag bort privat utsmyckning, inget bråte, visa inget som inte ingår i köpet, visa allt som ingår i köpet, fler spekulanter samtidigt är bra, sist men inte minst; lyssna.

Med inget ”ska bara” menar jag att allt ska vara klart innan du visar båten. Undvik att ha pågående reparationer, vatten i kölsvinet, illaluktande toalett osv.

Städning och puts är viktigt. Se till att det är rent även i stuvfack, kölsvin, motorutrymme osv.

Privat utsmyckning bör du ta hem. Alla har olika smak och det bästa är om spekulanten slipper se din smak allt för tydligt. Det är båten du ska visa. Skräckexemplet är en båt jag hade till försäljning som var full av virkade dukar, mattor, kuddar, plädar, plastblommor i vaser, tavlor och fastskruvade extralampor. Det blev många visningar innan någon kunde se båten för allt som skymde! Det finns en anledning till att fastighetsmäklarna erbjuder ”homestyling” inför visningar. Det ger effektivare visningar och snabbare avslut helt enkelt.

Inget bråte i båten: Tag hem gamla flytvästar, regnkläder, badmadrasser, fiskespön, filtar och annat som kan vara i vägen när spekulanten vill öppna alla stuvfack och lyfta på durkarna. Töm skafferiet på torrfoder och bulkvaror. Du vill ju att din båt ska ha gott om plats och vara lättstuvad. För att framhålla det måste det vara ganska tomt i skåp och stuvfack.

Allt du visar ska också ingå i köpet. Har du en gummijolle, snurra eller annat som du tänkt spara - tag hem detta innan visningen annars riskerar ni att tala om fel saker.

Visa allt som ingår i köpet. Det är inte bra att ha plottern, seglen eller kapellet hemma. Om du av förvaringsskäl måste ha det så ska du erbjuda dig att visa dessa saker i direkt anslutning till båtvisningen. Och gör det enkelt: tag fram prylarna innan visningen så att även dessa är lättvisade.

Under visningen kan du ha flera spekulanter på plats samtidigt. Det ger effektivare visningar för dig och det kan också medföra att de känner sig tvungna till snabba beslut och det är bara positivt.

Lyssna på spekulanten! Det här är den absolut viktigaste punkten. Många säljande båtägare är otroligt kunniga och intresserade av sin egen båttyp och riskerar därför att prata ”sönder” visningen med fakta och adjektiv i en salig röra. Lägg det mesta av ditt säljsnack åt sidan så går det ofta bättre. Lyssna i stället. En bra säljare känner in spekulanten och lyssnar lyhört efter hans, hennes eller deras önskemål. Fyll sedan i när du märker att det behövs och var hjälpsam. Kan du inte svaret direkt så tar du reda på det senare. Då får du också en bra anledning att återkomma och följa upp visningen. Tänk på hela familjen som kommer och tittar. Ofta är det ett par med ett eller ett par barn. Lyssna på alla i familjen och var lika hjälpsam och upplysande om pentry, toalett, värme och annat komfortrelaterat som du är om prestanda, varvtal, marschfart och sådant som är mer teknikorienterat.

Tänk på att din spekulant kan ha ett helt annat syfte och mål med båtlivet än du har. Tappa inte bort affären bara för att ni kanske har olika värderingar. Fokusera på båten. Det är den du visar och var öppen för att den kan användas på andra sätt och med andra syften än du själv haft. Lycka till!

 

Kommentarer (0 st)

Sälja båt? Här är knepen!

Lördag 31 Oktober 2009 - 08:05

Här fortsätter min serie med krönkor skrivna och publiserade i tryckt form tidigare.

Denna, "krönika 2", skrevs i januari 2009.

 

Sälja båt? Här är knepen!

(skriven från början i januari 2009)

 

Lågkonjunktur och finanskris gör det lite extra svårt för den som vill sälja sin båt. Därför tänkte jag dela med mig av mina erfarenheter som båtmäklare.

 

Att sälja båten är för många ett stort steg. Båten har förhoppningsvis gett många glada minnen med familj och vänner och man blir ofta fäst vid den på ett annat sätt än man blir med en begagnad bil. Därför kan det också vara svårt att göra ett bra och ärligt försäljningsarbete. Man blir lätt hemmablind och hoppas att båten är mer lättsåld än vad den kanske i själva verket är. Att hitta rätt utgångspris och sätta ihop relevant presentationsmaterial riskerar att blir skymt av personliga och privata värderingar. Risken att du överdriver den egna båtens förtjänster är uppenbar och har du en skev och överdriven presentation blir spekulanterna besvikna vid visningen. Sätter du för högt utgångspris kommer inga spekulanter alls.

Därför är det bra om du försöker se båten utan personliga och privata värderingar när du väl bestämt dig för att påbörja försäljningsprocessen. Försök tänk dig in i hur någon annan ser din båt. Om det är svårt kan du själv leka spekulant på din egen båt. Vad tycker du då är viktig information? Vad är prisnedsättande respektive prishöjande?

När du lagt dina personliga glasögon åt sidan är det dags att sätt igång med försäljningsarbetet.

Här följer fem viktiga faktorer som påverkar möjligheten att få båten såld:

• rätt utgångspris

• bra marknadsföring

• god presentation

• stor tillgänglighet

• många visningar

Hur de här faktorerna leder till avslut ska jag nu försöka förklara med viss risk att ingen behöver anlita en båtmäklare efter att ha läst min krönika.

Rätt utgångspris bör vara båtens marknadspris, varken högre eller lägre. Begär inte mer än vad du själv bedömer att båten kan säljas för. Den som har för högt utgångspris riskerar att inte få göra några visningar alls, i synnerhet inte om det finns flera objekt av samma modell till salu samtidigt. Många är duktiga på att söka på Internet och hittar flera likvärdiga båtar att jämföra med. Tänk också på att de flesta annonser du ser har ett utgångspris som ligger högre än vad båten säljs för och många på privatmarknaden försöker med helt orealistiskt höga priser vilket tyvärr ger en skev bild av din båts verkliga marknadspris. Hellre ett lågt pris som genererar flera visningar och kanske till och med en budgivning uppåt än att ingen kommer och tittar på båten.

Marknadsföringen av båten bör vara bred. Lägg ut annonser på flera olika internetsidor och komplettera gärna detta med annons i någon båttidning eller klubblad. Har du sedan möjlighet att sätta upp bra annonsmaterial på din marina eller utanför din tillbehörsbutik är det ett plus.

Presentationen är mycket viktig nu när man kan lägga ut det mesta på Internet. Få ringer för att fråga det där mest allmänna i dag - de förväntar sig att det finns med redan i annonsen. Se till att du har bra bilder både exteriört och interiört. På många internetsidor kan man lägga ut fem, bilder eller fler. Tag den chansen men se till att bilderna håller god kvalitet. Presentationstexten bör innehålla alla basfakta om din båt; modell, vikt, längd, bredd, motortyp, antal kojer, värme, marschfart, osv samt gärna en komplett utrustningslista. På många sajter kan du lägga ut den som Wordfil eller pdf.

Undvik alla överdrifter av typen: ”nyskick”, ”sveriges bästa Nimbus” osv. Var ärlig och försök presentera båten i det skick som spekulanten sedan kommer finna den i vid visningen. Det är mycket bättre att överleverera vid visningen än tvärt om. Överraskar du med en fräschare båt vid visningen än vad spekulanten hoppats på är du som säljare en riktig vinnare!

Tillgängligheten kan vara avgörande. Det gäller att spekulanterna får tag i dig både via telefon och mejl. Sätt ut både mejladress och telefonnummer i annonsen. En del gillar inte att ringa och vissa gillar inte att mejla och du måste ge alla en möjlighet. Då ökar dina chanser. Ring eller skriv sedan tillbaka så snart du kan om du fått meddelanden som rör båtförsäljningen.

Visningen är den i särklass viktigaste delen i försäljningsprocessen. Har du skött korten rätt genereras den av de fyra föregående punkterna; rätt pris, bra marknadsföring, bra presentation och god tillgänglighet. Tänk på att du måste generera visningar för att få båten såld! Prat i telefon eller mejlkonversation som inte leder till en visning är ju bortkastad tid ur en säljares synvinkel.

En bra visning är sedan avgörande för att få avslut. Mer om detta vid ett annat tillfälle.

Kommentarer (0 st)

Påsatt rondellhund

Fredag 30 Oktober 2009 - 08:31

Min dotters rondellhund blir påsatt och dessutom förevigad och publicerad i vår lokaltidning.

Se bild från Täby Danderyd Tidning.

Vilda och hennes kompis Josefin gjorde rondellhunden hemma hos oss för någon vecka sedan. De ställde ut den i rondellen vid Danderyds Kyrka för några veckor sedan innan de åkte iväg på prao i Åre.

Nu är Vilda i Alperna och tränar utförsåkning så hon vet inte om den publicitet som hunden drar till sig (samt andra uppvaktande hundar).

Men hon kanske kollar in min Facebooksida?! Hunden är med även där.

Kommentarer (0 st)

Fredagsfrågan 30 november

Fredag 30 Oktober 2009 - 06:07

Bilden föreställer mina barn Folger och Vilda på höstlov år 2002.

Folger är redan på plats och vindsurfar. Själv åker jag ner och vindsurfar med honom på lördag 31 oktober (tillbaka lördag 7 november).

 

Fredagsfrågan 30 november är alltså:

Vart ska jag?

 

Förra fredagsfrågan föreställde Sjötorp och Göta Kanals sista (första?) sluss ut i Vänern.

Inga rätta svar har inkommit. Förmodligen berode på bristande intresse!?

Kommentarer (2 st)

Krönika 1

Torsdag 29 Oktober 2009 - 17:52

Med start i början av året skriver jag en krönika i en tidning. Nu tänkte jag med viss fördröjning (ganska stor i början) börja publicera äldre krönikor här på "Båtagenten".

Den första skrevs redan i oktober 2008 men blev aldrig publicerad.

Håll till godo!

 

Värdeminskning ger köpläge!

(skrivet i oktober 2008)

 

Visst påverkar lågkonjunkturen och finanskrisen även båtbranschen. De som påstår något annat ljuger. Nybåtsförsäljningen sjönk kraftigt under 2008 och det medför köpläge - framförallt på begagnatsidan.

 

Här delar jag som båtmäklare med mig av min syn på prisutvecklingen på båtmarknaden. Du får också ett konkret köpråd som kanske retar båtbranschen men som kan gynna dig!

Först lite bakgrund: Sverige har haft en enorm utvecklig inom fritidsbåtssektorn under 2000-talet. Båtbeståndet har ökat rejält och vi har fått fler båtmärken, fler importörer, fler tillverkare och fler båtförsäljare. Båtarna har också blivit större, dyrare och bekvämare samtidigt som de blivit lättare att använda. Med hjälpmedel och bekvämligheter som kartplotter, bogpropeller, rullsegel, bränslesnåla dieslar, bra värmare m m finns det i dag båtar som passar alla. Nu kan alla ge sig ut i skärgårdarna.

Den här utvecklingen har varit möjlig främst av två skäl:

1. Sverige och hela västvärlden har haft en mycket stark konjunkturuppgång under 00-talet fram till hösten 2007.

2. Båtbranschen har effektiviserats med serieproduktion och stora volymer.

Detta har gjort att vi i dag kan köpa en rymlig och bekväm båt till ett attraktivt pris. Konkurrenssituationen har medfört att priset på nya massproducerade båtar inte gått upp nämnvärt år från år. I alla fall inte om vi ser till båtens verkliga pris ”färdig vid bryggan” med värme, kyl, plotter och alla andra bekvämligheter som vi önskar ha ombord.

Att du som köpare av ny båt har fått ”mer båt för pengarna” har medfört att begagnade båtar genomgått en värdeminskning som inte skådats tidigare. De äldre begagnade båtarna, ca 15 år och äldre, har drabbats av en ordentlig sänkning i pris och efterfrågan och det gäller både segel- och motorbåtar. Den som vill sälja måste sänka priset helt enkelt. Jämför gärna med bilar: ju fler de blir och med mer finesser, desto större blir värdeminskningen. En tre år gammal bil har ofta tappat 50% eller mer i värde.

Tyvärr har båtbranschen allt för länge försökt sälja ytterligare några nya båtar genom att upprätthålla en falsk bild om ett högt andrahandsvärde. Ja ibland har de till och med även nu på senare år påstått att båten ökar i värde. Här är ett citat från ledarsidan i mässtidningen som delades ut till Scandinavian Boat Show, november 2006: ”Är 700.000kr för en båt mycket? Kanske - kanske inte om du får 900.000kr om tre år”. På sidan 17 i samma tidning under rubriken ”värdebeständig” skrev man bl.a: ”Det är vanligt att en välskött båt till skillnad från en bil, behåller sitt värde då den säljs efter några år”.

Nu har det gått två år sedan dessa överdrifter spreds till publiken på båtmässan och vi har facit i handen: Sanningen är att så gott som alla båtar haft en värdeminskning under senare år och vissa modeller har tappat ganska mycket. Kanske 15% eller mer redan första året. (Jag konfronterade mässtidningen med detta redan i december -06 men de har valt att inte kommentera. Den intresserade kan läsa mer i min blogg.)

Nu har vi dessutom drabbats av finanskris och lågkonjunktur. Konsekvenserna ser vi inte riktigt ännu men visst kommer efterfrågan på nya fritidsbåtar att gå ner. Frågan är bara med hur mycket. Det kan ju bli så olyckligt att båtägare som sitter med stora lån blir tvungna att sälja och detta på en marknad som inte efterfrågar båtar på samma sätt som den gjorde förra året. Därför är det köpläge av begagnad båt nu. Ett stort utbud och minskad efterfrågan måste mötas med sjunkande priser. Allt annat är omöjligt i en marknadsekonomi. Detta gör köparen till kung!

Mitt konkreta tips till en riktigt bra båtaffär då? Jo, köp inte en ny båt nu (OBS: Skrivet hösten 2008. Det är ett bättre läge för nya båtar nu i okt. 09). Det kan stå dig dyrt på grund av den ökande värdeminskningen. Köp en begagnad båt i stället. Utnyttja den ökande värdeminskningen och det stora utbudet så blir du en vinnare! Tänk på att värdeminskningen är störst de första åren och allra störst under det första året. Köper du en båt som är ett till tio år begagnad och fullt utrustad med det du önskar så gör du ett riktigt bra båtköp. Förutsatt förstås att du jämför det begärda priset med andra likvärdiga båtar. Priset i begagnatannonserna ligger ofta långt över det pris som båten slutligen säljs för.

Sammanfattning: De flesta båtmärken har nu en relativt sett stor värdeminskning. Det är köparens marknad och köper du begagnat är du den största vinnaren.

Kommentarer (2 st)

Fredagsfrågan och torsdagskrachen

Fredag 23 Oktober 2009 - 11:29

Här kommer en sen fredagsfråga. Detta då min pc kraschade i torsdags morse när jag skulle sätta igång och jobba. Nu har min suveräna supportman Björn Alm på ABM fixat den. Jag fick tillbaka datorn i morse. Det är andra gången i år som den lägger av helt. Jag har bytt hårddisk två gången under 2009!

 

Till fredagsfrågan:

Var är bilden tagen?

Ledtrådar:

1. här slutar eller börjar...

2. Här såldes vår senaste segelbåt.

 

Förra fredagen:

Rätt svar: Linköping och Varamobaden utanför Motala.

Ingen hade helt rätt men flera hade med Linköping, sedan blev det tydligen svårare. Någon hade med Vättern men det var inte tillräcklligt bra tycker jag!

Kommentarer (0 st)

Fredagsfrågan

Fredag 16 Oktober 2009 - 06:06

Fredagsfrågan:

 

Egentligen är det tre frågor:

Var har jag varit?

Var är jag med bilen?

Vad har jag gjort?

 

Bilderna är tagna i lördags 10 oktober.

 

Först mottagna rätta svaret belönas med ett ex av tidningen Båtnytt. Du kan välja mellan utgåva 10 (september), 8 (juli), 6 (juni), 4 (april), 3 (mars), eller 2 (februari) från 2009.

Behöver jag tala om att jag vill ha ditt namn samt postadress om jag ska skicka en tidning?

 

Svaren kan du antingen skicka in som blogginlägg här - eller som mejl direkt till mig på niklas@batagent.se

 

Nästa fredag är deadline!

Kommentarer (0 st)

17 cd-skivor som förgyller hösten

Torsdag 15 Oktober 2009 - 18:07

Jag köpte den stora Beatlesboxen direkt när den kom ut 090909. Skönt datum: Ja allt är magiskt med Beatles!

Det är totalt 17 cd-skivor med hela deras originalkatalog (13 album varav ett dubbelalbum) plus en dubbel med singlar och baksidor av singlar samt en DVD med intervjuer och berättelser om varje originalalbum.

Här har vi tre personer som verkligen kan sjunga, fyra personer som verkligen kan lira och fem personer (man får inte glömma producenten George Martin) som verkligen kan göra musik tillsammans. Nu har allt remastrats till ett öppet och modernt sound. Helt plötsligt blir det ännu mer sting i deras röster och instrument. Inget är tillrättalagt eller förskönat. De sjunger så här bra helt enkelt.

Jag har hunnit lyssna ordentligt på några av albumen; ”Past Masters”, ”the Beatles (vita dubbeln)” och ”Abbey Road” och det är märkligt att bra musik kunde bli ännu bättre och framförallt råare och naknare. Lyssna t.ex. på Paul när han sjunger ”Oh! Darling” från Abbey Road eller John när han helt besatt sjunger ”I Want You”. Det är rått och romantiskt som en svensk artist skulle uttryckt det.

Eller som Mats Gellerfelt skrev i Svd i dag: Beatles var, är och förblir störst.

Nu kommer garanterat ”Kommunikationskonsulenten” (*) i Danmark att höra av sig. Hon tycker jag ska hålla mig till båtar och sådant som Båtagent sysslar med. Ja, helt enkelt saker som jag förstår mig på.

(*). Kommunikationskonsulenten i Danmark är en gammal vän till mig (svensk från början) som flyttade till Danmark för många år sedan. Vi läste Geografi tillsammans på universitetet i mitten av 80-talet. Nu har hon börjat läsa min blogg och kommer till och från med kritik samt tips och råd. Det är bra och uppskattat från min sida.

Jag gissar att du som läser bloggen kommer få höra av henne ibland framöver.

Kommentarer (2 st)

Oseriös var ordet

Onsdag 7 Oktober 2009 - 14:49

I dag blev jag uppringd av en man som inte presenterade sig. Han hade frågor om kvitton och avtal gällande ett privat båtköp. Nu ville han veta från mig (Båtagent) hur kvittot och avtalet skulle formuleras samt hur han skulle kunna vara säker på om säljaren verkligen var den han utgjorde sig för att vara samt om båten ifråga verkligen var hans. Jag svarade att det just är sådant vi jobbar med och att han gärna får anlita oss som mäklare om han ska sälja en båt men att jag har svårt att lägga tid (utan att debitera för det) på att diktera lydelsen på kvitton och avtal gällande båtar som jag inte har som uppdrag i Båtagent. Vidare rekommenderade jag mannen att kontakta Sweboat som ju har ett kansli som kan vara behjälpliga med allmänna frågor. Då osade det ur telefonen:

-Du driver ett oseriöst företag! Du är oseriös. Jag ringer en seriös mäklare i stället.

Sedan slängde mannen på luren i mitt öra.

Öseriös var just ordet!

 

 

Kommentarer (2 st)

Polisen på Sardinien

MÃ¥ndag 21 September 2009 - 14:54

Jag har varit på Sardininen några dagar för att fira min kompis Göran Freij och hans 50-årsdag. Vi hyrde bl.a. RIB-båt och körde runt i Maddalenaarkipelagen på norra Sardinien.

Båtuthyraren var tydlig med en regel - dra inte upp båten på land. Det gjorde vi ändå vilket ganska snabbt drog till sig en polisbåt!

Som tur var träffade vi trevliga poliser som bad oss ankra båten 25 m från stranden. Vidare förklarade de att de egentligen inte var ute efter oss - de undersökt båtuthyraren. När jag inte kunde visa kvitto på båthyra (180€) och inte heller något kvitto på att båtuthyraren tagit mitt körkort som pant för båten förklarade poliserna att de skulle driva någon form av utredning mot den stackars båtkillen!

Hade vi inte dragit upp båten på land hade vi förmodligen inte dragit poliserna till oss. Förlåt, förlåt vill jag hälsa till båtkillen!

Kommentarer (1 st)

Flaskpost

Tisdag 11 Augusti 2009 - 14:37

Den 8 augusti var jag på Stångskär i "Södra skärgården" som ligger strax syd om Sandhamn i yttre kustbandet. När jag skulle ner och bada i en liten vik fann jag en petflaska innhållandes följande text:

"Vi som skriver det här brevet heter Ludde o Matilda Hjelm. Vi är ute och seglar. Det brukar vi göra varje år. Nästan alla gånger har vi gjort en flaskpost. Det skulle vara väldigt kul at veta om någon hittat flaskposten så om du hittar den mejla gärna till oss (mejladress). Vi bor i Bromma."

Daterat 2009-08-04. Det tog alltså fyra dagar för flaskposten att komma fram till mig! Den värmde och är faktiskt den första flaskpost jag fått någonsin. Kul!

 

 

Kommentarer (1 st)

Eldkvarn i Sandhamn

Söndag 19 Juli 2009 - 21:32
Efter Byxelkrok gick vi med Arconan till Borgoholm där Jussi med familj tog över.
Nu är det söndag 19 juli och jag är tillbka i Stockholm och Sandhamn. Har varit här och tränat vindsurfing i dag. SM i Malmö om en dryg vecka...

Vem, vilka, spealde på stora byggan i dag? Jo, Plura och Eldkvarn!

Plura och Eldkvaran är riktigt bra. Mycket förvånade och kul att seglarhotellet engagerar dem här ute!

Se bilder och kommenterar.

Kommentarer (1 st)

Visby - Byxelkrok

Söndag 12 Juli 2009 - 13:15
På fredagskvällen fick vi äntligen lite mindre vind i Visby. Det blev tre kvällar här beroende av det hårda vädret. Vi hade tänkt oss en, kanske två... Målet var att meed bra marginal nå Kalmar på söndag12 juli. På lördagsmorgonen hade vinden vridit mot syd-sydost och låg runt 7 - 8 m/s med toppar på kanske 10 - 12 m/s. Perfekt för en snabb segling till Öland. Dessvärre blev det för tufft på Ölands västra sida. Vårt mål för dagen var att nå Sandvk ca 20 M söderut från Ölands Norra udde. Men vi ville inte ligga på mer kryss i 10 m/s... Alltså vände vi redan eftre två sjömil och styrde in i Byxelkrok i stället. Där blev det mycket bra vindsurfing på kvällen! Inga bilder då jag vindsurfade i stället för att fotografera...

Notera:
Om ni undrar varför det är en del stavfel och annat i bloggen så kan jag berätta att jag skriver mycket av det här under gång. I dag är det stampig sjö och motorgång på våg ner mot Borgholm. Kalmmarsund har en krabb och jobbig sjö. Tangentbordet på datorn hoppar omkring en del därav den lite skakiga texten.

Kommentarer (0 st)
Äldre blogginlägg: Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 Nästa

Båtagent Blogg

Bloggen är Niklas Forséns personliga noteringar om båtbranschen, Båtagent och annat som väcker hans tankar.

Välkommen, oavsett om du är köpare, säljare eller nyfiket betraktar oss utifrån.

Du når lättast Niklas via e-post:
niklas@batagent.se

Januari 2020

Niklas har inte skrivit några blogginlägg i Januari än.

Senaste kommentarerna

Carolina: Hej, kör ni surfkurser för nybörjare i höst? o isåfall när? /Carolina..
Ingmar Silfvast: I dag är det 10 april och ni har sålt segelbåtar för knappa 10 miljoner kronor i..
Niklas Forsén: Tack för stöd! Folger gör sitt bästa i EuropaCup just nu. På onsdag 18 janu..
Hasse N: Oaoo!! Vad häftigt. Familjen Nyström håller samtliga tummar...
Kari: Vi håller tummarna!!
Henn Avasalu: Om du tillhör kategorin som aldrig haft båt förut och inte provat på segling; d&..

Arkiv

April 2012

Januari 2012

December 2011

November 2011

Oktober 2011

September 2011

Juli 2011

Juni 2011

Maj 2011

April 2011

Mars 2011

Februari 2011

Januari 2011

December 2010

November 2010

Oktober 2010

Augusti 2010

Juli 2010

Juni 2010

Maj 2010

April 2010

Mars 2010

Februari 2010

Januari 2010

December 2009

November 2009

Oktober 2009

September 2009

Augusti 2009

Juli 2009

Juni 2009

Maj 2009

April 2009

Mars 2009

Februari 2009

Januari 2009

November 2008

Oktober 2008

Augusti 2008

Juli 2008

Juni 2008

Maj 2008

Mars 2008

Februari 2008

Januari 2008

December 2007

November 2007

Oktober 2007

Augusti 2007

Juli 2007

Juni 2007

Maj 2007

April 2007

Mars 2007

Februari 2007

Januari 2007

December 2006

Oktober 2006

Juni 2006

April 2006

Mars 2006

Februari 2006

Bloggtoppen.se
Båtmäklare
18/5 -19 kl. 14:08
"Handen på hjärtat, vem behöver egentligen en båt?"

Sålda båtar