Begagnade båtar
Language: EnglishSpråk: Svenska
SuomiDansk
Köp båt
Sälj båt
Sålda båtar - referenser
Sökuppdrag
 
Försäljningsvillkor
 
Blogg
Om Båtagent
Nyheter
Kontakta oss
 
Startsidan
Båtagenten Blogg har flyttat till en ny adress: http://blogg.batagent.se
Tidigare inlägg kommer ligga kvar här för den som är intresserad.

Med UK Syversen till Stockholm

Fredag 19 Juni 2009 - 11:46
På midsommardagen, förhoppningsvis kl 14.00, startar vi vår segling med Team UK Syversens fina Arcona 430. Jag och vänner till mig ska segla båten från Smögen till Stockholm och Gotland Runt. Följ oss på bloggen! Jag ska försöka rapportera från seglingen både till sjöss och i olika hamnar.
Understruket = länkar. Klicka dig vidare!

Team Uk Syversens blogg

Arcona Yachts

Kommentarer (0 st)

Mange på E3 vann!

Fredag 19 Juni 2009 - 11:23
Mange på E3 vann! Kanske var det uppgjort så? Efter starten ute på Torsbyfjärden tog E4 ledningen före E3. Hela seglingen in till Skeppsbron blev sedan en duell mellan Ericsson 3 och Ericsson 4. När det inte var långt kvar, strax före Nacka Strand rullade E3 ut en gennaker och tog därmed in på E4 som  behöll den vanliga genuan. På väg in på Strömmen segade sig Mange Olsson med E3 om och kunde ganska enkelt knipa förstaplatsen i denna uppvisningssegling. Jag misstänker att de andra gjort upp om att det här skulle vare en grej mellan E3 och E4!?
Klicka på bilderna för att se mer.
Det var en fantastisk folkfest på sjön och på stockholms kajer. Kul för seglingssporten och sponsorerna att så många slöt upp!

Kommentarer (0 st)

VOR i Sandhamn

Tisdag 16 Juni 2009 - 12:33
Sitter på Seglarhotellet i Sandhamn och jobbar. Var ute i går kväll och tog emot VOR-båtarna som du ser utanför fönstret på bilden. Mer om detta på nyhetsinlägget.

Kommentarer (0 st)

Kona Windsurfingläger i Sandhamn

Söndag 14 Juni 2009 - 19:04
Nu har det numera traditionella windsurfinglägret i Sandhamn börjat. Björn Holm är initiativtagare. Han arrangerar detta för tredje året i rad.
Vädret: Hård, vind, ca 10 grader och regn. En riktig rivstart denna märklaga försommar 2009.

Kommentarer (0 st)

Antikrundan med Vagabonde

Söndag 14 Juni 2009 - 17:53
Det blir Gotland Runt i alla fall. Nu seglar jag som skeppare på den fina gamla damen Vagabonde i Classic Gotland Runt eller Antikrundan som de flesta säger. Det var Fredrik Westin och Kula Frisell som till slut lyckades övertala mig om att ta skepparrollen. Ett stort förtroende som jag först tackade nej till p.g.a. hög arbetsbelastning under vår och försommar,. En tid då vi borde övningssegla men nu när den perioden nästan är över och de fortfarande ville ha mig med så beslöt jag hänga med i alla fall.
Lördagen 13 juni gjrode vi en första träningssegling ute på Kanholmsfjärden i hällande regn och 10 grader. Märklig försommar i år. Efter åtta gippar med spinnaren fungerade fördäck och grabbarna som seglat båten förr kunde inyga att den nya genuan och den nya spinnakern var ett klart lyft för båtfarten. Nu är det väl bara jag som inte får göra bort mig... Hon är tung och manöverar ju inte snabbt och lätt som moderna båtar.
Sitter i ett mycket regnigt, blåsigt och kallt Sandhamn när jag skriver detta. På tisdag 16 juni kommer Volvo Ocean Race hit. Det är något helt annat än Antikrundan!

Kommentarer (0 st)

Ledin toksågad

Onsdag 10 Juni 2009 - 15:33
Det måste vara tufft för Tomas Ledin att läsa skivrecensioner. Det verkar som om journalistkåren gör vad de kan för att raljera och skämta bort det han gör. Utdrag från dagens recension av nya plattan 500 dagar i Svd (onsdag 10 juni):
"...Ledin släpper ännu en skiva som både låter och ser nästan exakt likadan ut som de flesta andra skivor han släppt. Det är som vanligt en deppig dussinprodukt fylld av smöriga semestervisor..."
Lite längre in i recensionen kan vi läsa följande:
"500 dagar känns som den framför allt producerats med ett enda syfte: att lirka fram ytterligare 199kr ur "medelklassens okrönta kungars" plånbok när de passerar Statoil på väg till ännu en semester " ...
Det står väldigt lite om låtarna, musiken eller artistens framförande av sina alster.

Kommentarer (0 st)

Gamla teakdäck suger!

Tisdag 9 Juni 2009 - 15:54
Det låter kanske väl drastiskt när jag skriver att gamla teakdäck suger men hur ska jag annars uttrycka mig?!
Har just varit med under en besiktning av en Hallberg-Rassy från tidigare delen av 1980-talet. Säljarna levde i tron att teakdäcket var ok och köparen hade i alla fall hoppats att det inte skulle vara någon stor fara.
Resultat från besiktningen: hela teakdäcket måste bytas. Estimerad kostnad ca 100.000kr.

Lärdommarna är många och kan sammanfattas kort så här:
1. Om du beställer teakdäck på en ny båt kan du nästan räkna med att det du lägger till för att få tekadäcket kommer du att förlora igen när båten blivit äldre än ca 15 år. Är det en båt i 35-fotsklassen kanske det kostar 100' extra med teak och sedan ytterligare 100´i extra värdeminskning när du säljer båten. Villd betala 200.000kr för detta?
2. Du som tittar på äldre begagnade båtar med teksdäck: Gör en besiktning och räkna med att det kan vara ganska illa med fukt och lösa delar. Har båten dessutom trä som distansmaterial i skarndäcket kan det bli mycket omfattande reparationen som behöver göras.
3. Du som säljer en äldre båt med teskdäck: Räkna med att det är en ordentlig värdesänkare för båten. De flesta spekulanterna vkommer vilja pruta så de har råd att eventuellt lägga om hela teakdäcket - och det är dyrt.

Kommentarer (0 st)

Waxholms Båtmässa - rapport

Tisdag 26 Maj 2009 - 15:21
Waxholms Båtmässa är nu genomförd. Trots bitvis bistert väder blev det en bra genomförd mässa i en ordentligt uppfräschad gästhamn.
Nu ser vi fram mot nästa tillfälle som blir i september. Håll ögonen öppna. Datum för detta presenteras snart.
Här följer några bilder från mässsan. Det är vår förhoppning att vi till nästa gång ska fylla hela Gäthamnen med bra båtar samt bra begagnade tillbehör till salu.

Kommentarer (0 st)

Waxholms Båtmässa börjar i dag

Torsdag 21 Maj 2009 - 07:20
I dag börjar Waxholms Båtmässa. Som tur är med strålande sol och lite sommarkänsla. Båtmässan startar kl 12.00 torsdagen 21 maj och pågår till söndag eftermiddag 24 maj. Jag och Båtagents Janne Hird kommer finnas på plats för att visa de "Båtagentbåtar" som vi har med där. Funderar du på att sälja din båt är det ett bra tillfälle att träffa oss för att resonera kring ett eventuellt mäklaruppdrag.
Du finner oss - och de begagnade båtarna - i Waxholms Gästhamn.
Niklas Forsén 070-592 60 76

Kommentarer (0 st)

Tillfälle! Drömbåten HR 48 för omg leverans.

Fredag 8 Maj 2009 - 09:08
Nu har vi fått in den verkliga drömbåten till försäljning. Hallberg Rassy 48 från 2005.
Den är i utomordentligt gott skick och har allt som behövs för en bekväm långsegling. Watermaker, rullstor med hydraulik, värme, owners cabin, tvättmaskin, frys, kyl, elverk m m. Du kan klara dig mycket länge ute till sjöss utan att behöva bunkra!
Det här är ett tillfälle att förvärva en synnerligen välutrustad HR 48 för omgående leverans. Se mer på länken här: HR 48

English version! Link here: Hallberg Rassy 48 - English

Kommentarer (0 st)

Många sålda båtar

Onsdag 22 April 2009 - 08:47
Under de tre första veckorna nu i april har efterfrågan varit mycket god. Fram till 22 april har vi på lite drygt tre veckor sålt nio båtar. Nämligen: Vindö 32. P. 320'. Targa 37. P. 2.190'. Hallberg-Rassy 352. P. 980'. Winga 87. P. 440'. Luffe 43. P. 1.670'. Maxi 1050. P. 1.190'. Cleopatra 1000. P. 495'. Bavaria 42. P. 1.235' och Kustkryssaren. P. 250'

Se alla våra sålda båtar här: SÅLDA BÅTAR

Kommentarer (0 st)

Rätt pris är A och O

Tisdag 21 April 2009 - 11:01
Vi har stor efterfrångan på begagnade båtar nu - men de måste vara rätt prissatta! En del säljare annonserar båtar till allt för höga priser. Det ger inga visningar och ställer samtidigt till det en del för hela marknaden då måga säljare tror att priserna de ser på t.ex blocket.se är de "rätta".
Nu med den nya riktigt låga styrräntan om 0,5% är vi dessutom gynnade av exremt låga kostnader för de som behöver låna till sitt båtköp.

Du som funderar på att anlita Båtagent för att hjälpa dig att sälja båten - tänk på att relevant utgångspris är mycket vikigt. Den som har en för högt prissatt båt kommer inte få göra några visningar. Då finner spekulanten andra objekt som de åker och tittar på i stället.

Förutom sedvanligt marknadsförings- och försäljningsarbete är Båtagent bra på två saker som alla säljare har extra nytta av i dag:
1. Internatioenlla webbsidor och stor sökbarhet på Google.
2. Finansiering

1. Är bra då låg kronkurs ger starka kunder i våra grannländer. Vi har sålt flera båtar till Finland, Tyskland och Danmark under mars och april 2009.
2. Med den extra låga räntan vi har i dag är det ju relativt billigt att låna pengar med båten som enda säkerhet genom Båtagent och Swedbank Finans. Den möjligheten finns inte via privatköp.Kommentarer (0 st)

Tågolycka i Vallentuna

Tisdag 31 Mars 2009 - 13:03
På väg till ett båtintag i Vallentuna hamnade jag mitt i en tragisk tågolycka. Jag hade stämt träff kl 10.00 i ett industriområde i Västra Vallentuna och för att komma dit måste jag passera järnvägen till Roslagsbanan. Den var stängd och ett par hundra meter norrut stod tåget med en kraschad bil framför. Efter ett tag såg jag hur det hade gått till: Föraren hade kört rakt igenom de nedfällda bommarna (se bild: en bom är avkörd och ligger på marken) och ut framför tåget. Kraschen var ögonblicklig och tågt släpade bilen en bra bit norrut innan föraren kunde få stopp på tågsetet.
Det här belv inte ett båtintag i mängden.

Kommentarer (0 st)
Äldre blogginlägg: Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 Nästa

Båtagent Blogg

Bloggen är Niklas Forséns personliga noteringar om båtbranschen, Båtagent och annat som väcker hans tankar.

Välkommen, oavsett om du är köpare, säljare eller nyfiket betraktar oss utifrån.

Du når lättast Niklas via e-post:
niklas@batagent.se

Januari 2020

Niklas har inte skrivit några blogginlägg i Januari än.

Senaste kommentarerna

Carolina: Hej, kör ni surfkurser för nybörjare i höst? o isåfall när? /Carolina..
Ingmar Silfvast: I dag är det 10 april och ni har sålt segelbåtar för knappa 10 miljoner kronor i..
Niklas Forsén: Tack för stöd! Folger gör sitt bästa i EuropaCup just nu. På onsdag 18 janu..
Hasse N: Oaoo!! Vad häftigt. Familjen Nyström håller samtliga tummar...
Kari: Vi håller tummarna!!
Henn Avasalu: Om du tillhör kategorin som aldrig haft båt förut och inte provat på segling; d&..

Arkiv

April 2012

Januari 2012

December 2011

November 2011

Oktober 2011

September 2011

Juli 2011

Juni 2011

Maj 2011

April 2011

Mars 2011

Februari 2011

Januari 2011

December 2010

November 2010

Oktober 2010

Augusti 2010

Juli 2010

Juni 2010

Maj 2010

April 2010

Mars 2010

Februari 2010

Januari 2010

December 2009

November 2009

Oktober 2009

September 2009

Augusti 2009

Juli 2009

Juni 2009

Maj 2009

April 2009

Mars 2009

Februari 2009

Januari 2009

November 2008

Oktober 2008

Augusti 2008

Juli 2008

Juni 2008

Maj 2008

Mars 2008

Februari 2008

Januari 2008

December 2007

November 2007

Oktober 2007

Augusti 2007

Juli 2007

Juni 2007

Maj 2007

April 2007

Mars 2007

Februari 2007

Januari 2007

December 2006

Oktober 2006

Juni 2006

April 2006

Mars 2006

Februari 2006

Bloggtoppen.se
Båtmäklare
18/5 -19 kl. 14:08
"Handen på hjärtat, vem behöver egentligen en båt?"

Sålda båtar